06 julio, 2018

Korean Recipe

Un Plato Coreano

Today I decided that I was going to try this recipe that I found on the Internet. This is a South Korean Dish call Tteokbokki!  I do not why but I have found that I am very into this type of food, between spicy and sweet, it is a taste hard to explain because the spicy is different for the one that we have in El Salvador with the Jalisco, and jalapeños. This spicy can be like sweet at the beginning but little hot at the end, it is just so good that it cannot be explained. The Rice cake that is one of the main ingredients it is like a new world for me, it is sticky but combined with the soup it tastes really good. 
Usually, I buy some of my groceries from the International Fresh Market near to my house, it is very convenient because they have a variety of Latin food with Asian, and other types together. The prices, well there are a lot of exported products so they may have high prices on some of them but there is no another option.  
I pretty much follow the same recipe, probably I just skip one ingredient because I confused one of then, that is it why you have to be very careful with the names, and different types.
Other than that, my dish was very good, tasty, comestible, and since I have tried this dish before in a restaurant I can say that my dish was around a 60% near to the taste that I remember.
I try to upgrade my dish by getting some Rice Wine, it was funny because I found out that more than wine it is like a beer (information coming from a Korean person) I do not know I just got a bit confused, but I did pour my wine in a bowl. 
Here I share some of the pictures of my success, and I let the link http://seonkyounglongest.com/original-tteokbokki/ of the full recipe, that is very easy to follow. 


Hoy decidí que iba a probar esta receta que encontré en Internet. Este es un plato surcoreano llamado Tteokbokki! No sé por qué, pero he descubierto que estoy muy interesada en este tipo de comida, entre picante y dulce, es un gusto difícil de explicar porque el picante es diferente al que tenemos en El Salvador con el Jalisco, y jalapeños. Este picante puede ser dulce al principio pero pica  al final, es tan bueno que no se puede explicar. El pastel de arroz (rice cake) que es uno de los ingredientes principales es como un mundo nuevo para mí, es pegajoso pero combinado con la sopa sabe muy bien.
Por lo general, comprò algunos de mis alimentos del International Fresh Market cerca de mi casa, es muy conveniente porque tienen una variedad de comida latina con comida asiática, y otros tipos juntos. Los precios, bueno, hay muchos productos exportados, por lo que pueden tener precios altos en algunos de ellos, pero no hay otra opción.
Seguí más o menos la misma receta, probablemente me salteé un ingrediente porque confundí uno de ellos, es por eso que debes tener mucho cuidado con los nombres y los diferentes tipos.
Aparte de eso, estaba muy bueno, sabroso, comestible, y ya que he probado este plato antes en un restaurante, puedo decir que mi plato estaba alrededor de un 60% cerca del sabor que recuerdo
Intentè mejorar mi plato obteniendo vino de arroz, fue divertido porque descubrí que más que vino es como una cerveza (información que proviene de una persona coreana) No sé, me confundí un poco, pero si vertí mi vino en un tazón.
Aquí comparto algunas de las imágenes de mi éxito, y dejo el enlace http://seonkyounglongest.com/original-tteokbokki/ de la receta completa que es muy fácil de seguir.


This is the supermarket called "El Grande"


 These are what I have to get, besides the vegetables
Estos son los ingredientes que compre, aparte de los vegetales


 The Rice Wine it cost me around $5
El vino de arroz con un precio aproximado de $5

 Korean Radish as a side dish
Este se traduce como rabano coreano para acompañar el plato fuerte




 The Rice cake




 What makes the spicy
 Lo que hace lo picante

 Red paste what makes the magic
La pasta roja lo que hace la magia

 One of the best Soy Souce fo far.
Una de las mejores salsa de soya que he encontrado.



 I used cabbage, carrot and green onions.
Usé repollo, zanahoria y cebollines.


 The fish cake just like that.
Pasteles de pescado solamente.








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